Browsing Category

monthly

La joie de vivre
monthly

Tack-och-glad-lista november

Den första kom jag hem till mamma, lillebror och moster i Stockholm. Tog ett tidigare flyg hem från Kina och fick veta att jag har lunginflammation, allt kändes dock redan bättre tack vare att jag fick spendera lite tid med dem ❤️ ? ?

Sen följde några dagar av att vila i sängen, käka penicillin, mandariner, dricka te och streckkolla Jessica Jones och Luke Cage på Netflix. Så himla bra serier att ha när en är sängliggandes.

me neither

Den sjätte fann jag någon slags tillfällig magisk styrka från vänner och familj och lyckades ta mig igenom snön ända vägen till universitetet för att skriva dugga (fick nio rätt av tio på den, tack vare minnestekniker!) och min moster gav mig finchoklad som grattis för att jag hade orkat. Mamma hjälpte mig packa inför resan till Austin, höll om mig och sa att allting skulle ordna sig.

Den sjunde efter trettiofemtimmars resande från Stockholm till Oslo till New York kom jag äntligen hem och började gråta av lycka och Remy kunde inte sluta vifta på svansen.

Sen följde några dagar av att jag blev omhändertagen, fortsatte gå ner i vikt pga ingen mat och sen tre heldagar av att filma inför tv-program i Kina. Sov hela tiden i bilen och mellan tagningarna, var ändå så extremt tacksam för möjligheten och produktionsteamet som hade flugit lika länge som mig hit, att jag verkligen gav så mycket jag kunde trots att kroppen mest ville vila och inte rida hästar/skateboards och se “smart” och “cool” ut i femtonhundra vinklar.

Den sjuttonde lagade jag mat och städade hemma (och bloggade!), tyckte det var fint för att jag tycker om att göra saker för andra hellre än att säga fina saker eller ge gåvor.

Den tjugoförsta pratade jag och Chris väldigt länge och djupgående om barnens rättigheter under en middag och det kändes tryggt att veta att vi båda kommer göra något åt saken och inte bara prata, när vi pratar om förändring och möjliga lösningar till strukturella problem.

Den tjugoandra spelade vi in jazzversioner av några låtar och jag kollade på Spirited Away, två känslor som gör att själen känns evig.

Den tjugotredje var vi på IKEA och handlade svensk mat (!) och en jättestor vit-svart-skrivtavla. När vi kom hem började jag illustrera digitala porträtt OCH hittade en kinesisk vloggare (Papi Jiang) som jag älskar! Lagom fantastisk dag.

Den tjugofjärde firade vi Friendsgiving hos kompisar och kollade på Youtubeklipp alldeles för länge, kändes mest skönt för att jag kunde erkänna för mig själv att jag fann väldigt lite njutning i det och att jag kände mig väldigt kluven till hela helgdagen och att äta kött i allmänhet.

Den tjugofemte kollade vi på improvisationskomedi på kvällen där min gamla lärare uppträdde och hennes grupp The Escorts var helt klart bäst, som alltid, mycket tack vare att hon är så himla himla bra.

Den tjugosjätte pratade jag och Eliza i flera timmar på telefon om språkinlärning och det var fint.

Den tjugosjunde tog jag ett dopp i poolen, åkte cykel en bit uppför gatan tills jag hittade en cykelaffär och köpte en fin hjälm (trafiksäkerhet är så viktigt för mig att jag sätter på mig säkerhetsbälte på fyran när det finns ett). Cyklade hela vägen till ett mysigt fik och jobbade flitigt till fem.

Den tjugoåttonde hade Chris och jag slut på jobbkrutet, så vi tog en långpromenad med hunden tills vi kom fram till att vi bara behövde strukturera lite bättre.

Den tjugonionde skrev vi upp ett stort mål och ett obskyrt litet mål var och det känns som att det kan vara början på något fint…

Den trettionde november hade vi världens mysigaste dag med hemligt planerat mys, hemlig middag och så såg vi Fantastic Beasts och jag grät för alla världens magiska grejer hela dagen för att jag kände mig så glad att det kändes dumt. Sammanfattningsvis, världens finaste november trots allt det svåra ???

monthly

New Year’s Resolutions!

I’ve never believed in this, because I’d rather think we’re always improving. Through the years we change tremendously and I’m thoroughly greatful for this. I’m even more grateful for not knowing what’s to come. Life’s always been a mixture of letting things happen and making them happen. And if I can feel this much better at 19 than I did at 15 then I have no idea what to expect of my 20th year. But I’m excited… and that is the greatest feeling of all!

Animals, Languages, monthly, moving, Party

September last year

Totally sick! A year ago I had started last year of high school at the Swedish School in Nairobi IN AFRICAAAAAH! We went on safari, we danced and we sang with the Maasai, we went to the movies, we ate yogurt ice cream, we climbed trees, I learned Swahili, we tested Nairobi’s night life, I learned to never let anyone else cut my bangs, I made a video in Spanish and I bungee jumped skyward.
monthly

August last year!

My greatgrandmother and my greatgrandfather died so mom went to Mongolia and then my rabbit died. It was the darkest period of my life. So …

What do you do when you’re sad?

– move to kenya
– Get wonderful friends
– Get a dream camera and start photographing
– Buy underwear and paint
– Get dictionaries and learn Swahili

Last years packing for Kenya (1)
Last years packing for Kenya (2)
Animals, monthly, Scenery

Maasai Mara Pictures

Today I woke up and realized that I’ve lived in Kenya for a year. It felt kind of insane as I went through the pictures. Here are some pictures from Maasai Mara that I’ve never shown before!Giraffes (10)
Maasai Mara
Maasai MaraMaasai Mara
Maasai Mara-5
Maasai Mara
Maasai Mara-2
Maasai Mara-3
Maasai Mara-4
Maasai Mara-6
Masaai Jump
Maasai Mara-7
Maasai Mara-9
Maasai Mara-8
Maasai Mara-10
Maasai Mara-11
Maasai Mara-12