Browsing Category

vardagsglädje

Vardagsglädje in Swedish translates roughly to everyday happiness. These are short and long excerpts from everyday things that make me smile, that I’m grateful for, that make me happy and better able to do the big stuff. In the end it’s all small stuff really, don’t you think?

the AR-baby
vardagsglädje, WEEKLY PLANS

WEEK 51

Last week I started getting more curious about VR and went to try it out in Austin. AWESOME!!!

I also uploaded a new clip about all the kinds of Swedish food that I miss

For the weekend I flew to Baltimore for the first time, to attend a very fancypants wedding.

The children that the bride teaches had some good marriage advice…

Met some awesome people there, danced a little and then flew to Tennesse! I’m going to be spending Christmas, my birthday and New Years here. I’ve mostly been hanging out with my siblings, but also working on some projects and entering competitions (non-memory related 🙂 ). Maybe I’m going to learn how to code? We’ll see 😉

 

violet hair color
vardagsglädje, WEEKLY PLANS

WEEK 50

Alltså till och med förra veckans planer var för mycket, så denna vecka ska jag planera så sjukt lite som möjligt.

Generellt fila mer på uppsatsen✏️

Måndag
– pussas och kramas jättemycket
Tisdag – gymnastik hemma
Onsdag – lägga upp ett klipp på YouTube!
Torsdag – Packa lilla väskan
Fredag – ✈️flyga till Baltimore
Lördag – bjuden på bröllop?
Söndag – ✈️flyga till Tennessee och pussas och kramas med familjen!

Har varit vegetarian på gränsen till vegan nästan hela förra veckan, det känns boss.

La upp ett inlägg om en av mina favoritböcker någonsin, som fick mig att hoppa in i minnesvärlden!

Festade, spelade pingis och dansade under månljuset vid floden. Sen drog vi till ett ställe som hade kanin- och kängurukött på menyn och jag mådde illa och ville matstrejka.

Gick på konstutställning?och julmarknad som hade massa gulliga grejer! Köpte några fina småsaker som jag kan visa sen 🙂

Det största som hände i veckan var att skapa debatt genom mitt YouTubeklipp som blev mer omdiskuterat på Facebook 😉

Oväntat jobb hände på lördagkväll och kunde inte prata med Eliza om vår bok 🙁

Samlade bilder på min nya Pinterestboard med saker som jag är nyfiken på i världen som jag inte testat fullt ut. Jag har ju ett eller två större livsmål kvar, men det är svårt att nå dit om jag inte vet vilka de närmsta stegen är… Vill vara mer aktiv (hellre än reaktiv) i hur jag lever. Konkreta bilder hjälper oftast fokuset 😉 ❤️

När jag samlade bilder var det förvånansvärt mycket sporter och fysiska aktiviteter⛸⛵, så i lördags satte jag igång på morgonen med träning i en timme och jag mådde så himla bra hela dagen. Vaknade dock imorse med sjuk träningsvärk och har rört mig som en zombie hela dagen.

Var rädda att vi skulle störa vår advokat så vi ringde inte i förväg och bokade tid idag, slutade på något sätt med att vi avlöste ett alarm så vi störde henne ändå…

Försökte färga utväxten lila men så blev hela håret violett istället och det ser superfint ut ändå 😀 ❤️ ?

Sammanfattningsvis en vecka med mycket jobb och många saker som gick snett men som var väldigt mysig ändå 🙂 Hoppas vi alla får en fin vecka, puss! ??

vardagsglädje

en onsdag i austin

Vaknade och kände mig flörtig, började gå igenom memes skickade till mig som typ dessaLäste (för) mycket Biden bro för ibland (oftast?) är det viktigare att läsa sånt än nyheterna. Mår iaf bättre av det.

Komponerade en vacker brunch och såg ett avsnitt av Better Things, vet inte vad jag tycker om det än men never judge a series by its pilot

typ så här känner sig huvudkaraktären hela tiden, både ambitiös och lat. bra igenkänningsfaktor.

Samtidigt chattade jag med fina vänner som borde chattas med oftare.

typ så här fina <3<3<3

Idag var det min tur att vara stay-at-home partner så jag fick gå på hundpromenad med Remy, the hund.

Alla vill klappa på’t alltid vilket gör att våra promenader tar aslång tid pga

  1. Amerikanskt kallprat i Austin är varmare prat och är i regel mycket mycket längre än kallprat på svenska
  2. Alla i Austin är hundintresserade, tror nästan alla som har råd (eller inte) har minst en hund som de räddat, men de vill ändå klappa på ens hund (???)
  3. Vissa tror att en vill ha the D om en låter de klappa på’t så då får jag göra anti-flörting manövers och ibland tar det tid
  4. Remy älskar människor och när han väl blir klappad så lägger han sig ner och vägrar flytta

Vill ge ut en broschyr med FAQ så jag slipper prata när jag har halsont “ja du får klappa, Remy – lång historia, nej inte min, blandras, half-rescue, föddes 2008 you do the math, ja jättegullig, visst är han, ja det är en han, ja jag är säker” *move along*

Apropå att klappa hundar

Men på gatan där vi bor finns det alltid nya mysiga (konstiga?) saker att titta på och utforska så det blir inte bara att titta på honom markera revir överallt.

  1. En jättefin antik sadel som kostar motsvarande 10k, tänker att jag köper den när jag vinner mitt första World Horseback Archery Championship (den sporten verkar asball)
  2. Ett skelettmariachiband
  3. Det har ju varit Dia de los Muertos för typ två veckor sen så allt såg ut som ur en Tim Burton film.
  4. Utsikten från vår gata
  5. Bakgården på ett av lyxhotellen som jag aldrig kikat in på förut (!)
  6. Ett lägenhetshus med tvåvåningslägenheter med högt i tak som jag tänkt att vi kanske kan flytta till när vårt hyreskontrakt går ut (om det inte blir hus, snälla låt det bli hus!!!)

Älskar att det är grönt och sol överallt, känns som att jag blir frisk snabbare då

Tog selfies i det gröna bostadsrättsområdet (tycker alltid att det är spännande pga har hört rykten om att både Elijah Wood och Continue Reading

vardagsglädje

Otaggad för första gången?

Ni som inte känner mig fattar inte hur stort det här är. Oftast är det bara “Vi ska spela in TV i Kina! SÅ EXOTISKT!” “Ska vara med på svensk tv-produktion-som-inte-skall-nämnas-vid-namn FETT KUL!” “En macka i New York UTAN AVOKADO!? SPÄNNANDE!”

Men jag är jävligt otaggad just nu.

Och det känns fett skönt. Vanligtvis lever jag i något slags jobbigt/hypeat tillstånd där jag är så sjukt taggad på allt att jag inte kan sova för att jag inte kan gå och lägga mig för att jag tänker på allt jag är taggad på eller för att jag vaknar flera gånger mitt i natten och ba “ÄR DET MORGON NU? KAN VI KÖRA NU?” och så har jag bara sovit i typ en timme och ba fudge…

Det kan ju också bero på att jag återhämtar mig från dödens lunginflammation. Eller på att jag jobbat 24/7 vissa dagar även under sjukdomen.

Men det känns skönt att inte ha någon ambition. Vill inte lära mig något språk, åka någonstans, hjälpa någon (nu ljuger jag hjälpa någon vill jag ju alltid). Jag vill nästan ingenting. Skönt. Också lite konstigt.

Plans

Bra planer

Sinnesstämning just nu^ Förutom att jag saknar aptit.

Det enda jag är taggad på är hur otaggad jag är på allt annat. Känns sjukt befriande.

psychology, vardagsglädje

Transit in London Vibe

So Ms World Record Holder in Memory over here was memorizing a pack of speed cards on the flight from Budapest to London, right?


I forgot the decks of cards and the timer on the flight.

Talked to staff and we arranged for me to pick it up at the airport on my way back to Europe next week.

I talked to some of my oldest and boldest friends about real friendship and they advised me to just relax and know that I have a heart of gold and the only time I hurt people is when I get carried away with jokes, life, crushes and am not paying enough attention.

There were 2 options for universal chargers at the store and I bought the wrong one.

But a nice guy sitting next to me, also on the airport floor charging his laptop, lent me his charger.


I’ve noticed there is a weird feeling of safety when I hear Swedish nowadays, it’s weird how I used to dislike it because it would remind me that I had to go back and now it’s like a nice reminder that I have some place to go back to…

Lastly, the reason I forgot my speed cards was because I suddenly realized I could do some of the exercises from Art of Learning and Emotional Intelligence for my emotional downs instead of just for competitions and skills. While you might have a gut instinct to (in my case) cry out of panic/stress/grief/[insert-negative-emotion-here], you can work that away. It doesn’t have to be a part of your persona. The emotional highs work for you, but the emotional downs don’t – so it’s better to learn to zen it out when the lows come.

Hädanefter
Hädanefter… ska jag va’ bra.