Browsing Category

WEEKLY PLANS

the AR-baby
vardagsglädje, WEEKLY PLANS

WEEK 51

Last week I started getting more curious about VR and went to try it out in Austin. AWESOME!!!

I also uploaded a new clip about all the kinds of Swedish food that I miss

For the weekend I flew to Baltimore for the first time, to attend a very fancypants wedding.

The children that the bride teaches had some good marriage advice…

Met some awesome people there, danced a little and then flew to Tennesse! I’m going to be spending Christmas, my birthday and New Years here. I’ve mostly been hanging out with my siblings, but also working on some projects and entering competitions (non-memory related 🙂 ). Maybe I’m going to learn how to code? We’ll see 😉

 

violet hair color
vardagsglädje, WEEKLY PLANS

WEEK 50

Alltså till och med förra veckans planer var för mycket, så denna vecka ska jag planera så sjukt lite som möjligt.

Generellt fila mer på uppsatsen✏️

Måndag
– pussas och kramas jättemycket
Tisdag – gymnastik hemma
Onsdag – lägga upp ett klipp på YouTube!
Torsdag – Packa lilla väskan
Fredag – ✈️flyga till Baltimore
Lördag – bjuden på bröllop?
Söndag – ✈️flyga till Tennessee och pussas och kramas med familjen!

Har varit vegetarian på gränsen till vegan nästan hela förra veckan, det känns boss.

La upp ett inlägg om en av mina favoritböcker någonsin, som fick mig att hoppa in i minnesvärlden!

Festade, spelade pingis och dansade under månljuset vid floden. Sen drog vi till ett ställe som hade kanin- och kängurukött på menyn och jag mådde illa och ville matstrejka.

Gick på konstutställning?och julmarknad som hade massa gulliga grejer! Köpte några fina småsaker som jag kan visa sen 🙂

Det största som hände i veckan var att skapa debatt genom mitt YouTubeklipp som blev mer omdiskuterat på Facebook 😉

Oväntat jobb hände på lördagkväll och kunde inte prata med Eliza om vår bok 🙁

Samlade bilder på min nya Pinterestboard med saker som jag är nyfiken på i världen som jag inte testat fullt ut. Jag har ju ett eller två större livsmål kvar, men det är svårt att nå dit om jag inte vet vilka de närmsta stegen är… Vill vara mer aktiv (hellre än reaktiv) i hur jag lever. Konkreta bilder hjälper oftast fokuset 😉 ❤️

När jag samlade bilder var det förvånansvärt mycket sporter och fysiska aktiviteter⛸⛵, så i lördags satte jag igång på morgonen med träning i en timme och jag mådde så himla bra hela dagen. Vaknade dock imorse med sjuk träningsvärk och har rört mig som en zombie hela dagen.

Var rädda att vi skulle störa vår advokat så vi ringde inte i förväg och bokade tid idag, slutade på något sätt med att vi avlöste ett alarm så vi störde henne ändå…

Försökte färga utväxten lila men så blev hela håret violett istället och det ser superfint ut ändå 😀 ❤️ ?

Sammanfattningsvis en vecka med mycket jobb och många saker som gick snett men som var väldigt mysig ändå 🙂 Hoppas vi alla får en fin vecka, puss! ??

My pink hair
WEEKLY PLANS

WEEK 49

Förra veckan blev det för mycket. Jag hade hanterat det om jag inte hade fått mens samtidigt som det blev grått och dystert i Austin och jag fick vad som kändes som tusen nya saker på min “måste”-lista, men det kommer gå, det gör det alltid! Varm choklad med marshmallows hjälper 😀

Så denna vecka ska jag ta det lugnare. Jag vill läsa ut “Why We Do What We Do” (för att jag älskar den men också så att jag kan köpa en ny bok), skriva på uppsatsen och skicka in till handledaren, ringa revisorn, minnesträna, svara meddelanden på sociala medier och mail. Allt annat får vara en bonus!

Måndag – få en miljard vaccinationer i armarna – klart!, lägga upp #jagärlucia – klart!, lägga upp veckoplaner på bloggen – klart!
Tisdag – Färga mer lavender nära utväxten
Onsdag – lägga upp ett klipp på YööTööb
Torsdag – Maila Faviana Vangelius (SVRVIVE Studios)
och Josefin Michanek (psykolog hos Rädda Barnen)
Fredag – Träffa advokat
Lördag – Vara ute i naturen med hunden oavsett väder
Söndag – städa hemma och ta ett bubbelbad

Förra veckan la jag upp en tacksamhetslista med första delen av veckan och hela november. Pratade med Eliza och Johanna om vardagsrasismen och vardagssexismen och hur vi ska hantera det. Systerskapet är så fint starkt och modigt empatiskt. På fredagen ringde Janet som driver produktionsbolaget Sierra Tango och berättade om vilka platser på jorden vi ska filma 2017 och att en stor del av filmens budget läggs på att filma mig eftersom att en av de största investerarna såg att jag skulle vara med 🙂

 Chris överraskade mig med ett besök till skridskohall på taket till Whole Foods. Först trodde jag att överraskningen var att vi skulle till Whole Foods och shoppa 100% ekologiskt (vilket vi ändå gör så jag förstod inte överraskningen) men sen åkte vi upp till taket och där fanns en liten skridskorink…! Jag var så lycklig. Jag kunde inte sluta le. De spelade musik från 70-talet och juliga låtar och när Let It Go börjar spelas tar alla tjejer i olika åldrar varandra i hand och sjunger ashögt “LET IT GOOOO CAN’T HOLD ME BACK ANYMORE! Systerskapet är äkta <3<3<3

Sen gick vi och kollade på böcker och jag ville ha typ varenda bok, men måste läsa ut böckerna jag har innan jag får köpa fler böcker. Jag köper nästan ingenting, till och med saker jag behöver kan jag undvika att handla för att jag inte känner för det (typ som att jag inte hade en mobil i över ett år ett tag…). Men med böcker blir jag nästan en hoarder om jag inte har regler…

No one belongs here more than you <3 världens bästa mening?

Under helgen fixades fransar och håret blev mer chockrosa! Jag cyklade i regnet (superhärligt!) till teatern för att se improvisationskomedi och nu har Crickets blivit min andra favvogrupp efter The Escorts, på cykelturen hem fick jag idéer för vad jag tror kommer vara en del av resten av mitt liv… Hoppas!

Moonmilk is delicious
WEEKLY PLANS

WEEK 48

I allmänhet måste jag skriva mycket mycket mer på min uppsats i konsthistoria… nästa vecka är det halvtidsinlämning och som uppsatsen ser ut nu är den närmare en femtedelstidsinlämning? Panik. Skjuter inte upp saker till sista sekund längre i det mesta och är sjukt förberedd, men med studierna gör jag fortfarande det. Varför??? Sen vill ju jag ha en masters, ph.D. och vara forskare foh real och det blir väl lite väl stressigt om jag kommer till labbet och fortfarande ba JAG ÄR LITE OFÖRBEREDD när jag är 30+, annars tänker jag att det är okej att vara lite lat i ett livsområde… så länge en är driftig i andra områden.

Paddla längs floden eller gå på klättergym någon av dagarna kanske…? Fantastic Beasts måste vi ju också se!

MÅNDAG – Gick längre promenad med sällskap till fiket. Förutom att strukturera upp jobb och svara på mail har det varit en lugn dag, shoppade i vintagebutikerna på vår gata och hittade ett par fina solglasögon som passar mig! Tänkt beställa skönhetsgrejer och beställa böcker pga <3 bra böcker. Kollar också på resten av Eye in The Sky på mongoliska och skriver ner fler oklara begrepp och termer. (Förra veckan exempelvis störde jag mig på att de säger Kenajja när de syftar på Kenya, eftersom det står att det uttalas Keni i mongoliska ordböcker!!!).

TISDAG, ska fortsätta titta på Spirited Away, boka tid med japanskalärare och skriva en kort introduktion på japanska. Svara ja/nej på inbjudan om bowling med japanska föreningen eller inte… Skriva på uppsatsen! Föra över gamla blogginlägg till bloggen och planera inför år 2017 – resor, jobb, lek, projekt, ge tillbaks till världen m.m.

ONSDAG – kolla ett helt avsnitt av The Brain China säsong 4 – ska ju ändå vara med i programmet nästa säsong så det vore bra om jag hade bättre koll på formatet… rita några minnesbilder för enklare kinesiska tecken och göra ögonfransförlängning (känner mig helt naken utan aslånga fransar)! Ska gå på hemligt mys på dagen och sen till middag har Chris planerat secret dinner. Älskar välförberedda hemlisar och han älskar att laga mat så det blir superbra!

TORSDAG – träffa immigrationsadvokater och andra juridiskt pålästa människor för att förstå hur min status i USA påverkas av att han som heter Trump blir president. Lägga upp en bild från Mongoliet 2016 på Facebook. Skriva mer på uppsatsen!

FREDAG – spela in ett tal på franska om mångfald och de oväntade neurologiska följderna (som typ att en blir mer empatisk) av ett vidgat perspektiv tack vare att lära sig ett “främmande” språk. Skrev det förra veckan och nu ska vi höra hur det står till med melodi, uttal och intonation. SUPERTAGGAD! Om det blir bra skickar jag in det och håller eventuellt ett tal nästa år om det! SUPERKUL! Prata med Janet om dokumentären som vi filmar nästa år. Kul!

LÖRDAG – Ta’t lugnt under dagen. På natten ska jag prata med Eliza i Peking (natt pga fjorton timmars tidsskillnad) om vår bok. Eliza skriver bra, styr upp och strukturerar abstrakta tankar och jag har väldigt mycket tankar – så det kommer iaf bli ett bra utkast på en bok! Just nu pratar vi om språkinlärning och det är såklart supersupersuperkul för mig och jag kan inte sluta prata om det och hejda mig. Men, måste prata långsammare om Eliza ska hinna föra anteckningar och prata tystare om Chris ska kunna sova…

SÖNDAG – mina roliga kursare från improvisationskomedin har nått nivå 4 utan mig (får skylla mig själv för att jag inte bor här hela tiden) och de ska uppträda på The Hideout och jag ska titta på! Är jättetaggad och de har förmodligen blivit professionellt roliga! Boka tid med Swahililärare och lära mig mer avancerad grammatik, äta veganpizza till middag och kolla på SISTA AVSNITTET AV WESTWORLD. Herregud vad jag ser fram emot det. Vi ska dricka glögg och äta marabou och verkligen njuta.

Så får vi se hur veckan faktiskt utspelar sig… ??

WEEKLY PLANS

THE LIBRARY IS YOUR PARADISE

Things that are going on this week

! accounting exam
! microeconomy exam

Things that are going on next week

  a major trip overseas
 photoshoot for a magazine

Things that I should be doing

– doing all of the paperwork for my jobs
– studying better (quality > quantity)

Things that I am doing instead

 researching brain plasticity (like this clip)
 researching language acquisition (like this clip)

A pic of me outside Stockholm Public Library 😉