Under dagarna tränar jag sinnet, kroppen, mediterar, läser, ritar och spelar spel. Väldigt lugn vardag, förutom de längre passen med minnesträning.

Måndag

Tog en långpromenad och pratade med Irina på telefon. Vi pratar om allt från Big Magic till barndomsminnen. Det känns alltid som att det finns magi och energier i världen när vi pratar, vilket känns så vackert kontrasterande mot min vardag som präglas av studier och statistik. Insåg under promenaden att styrkan i vår vänskap ligger i hur sårbara vi vågar vara med varandra. Dessutom fann jag små tecken på vägen.

Hittade ett gulligt minibibliotek i skogen. Grannarna har fina skyltar i trädgården, ett år sen valet nu… Och en fin guerillafeministisk prydnad som jag tänker mig att bilisterna ser när de kör förbi <3

Tisdag

Monday Mongolian, Dienstag Deutsch, 本周中期中文, Alhamisi Kiswahili, Français Friday, 土曜日 – 日本語, Sunday Spanish

Gjorde kylskåpsmagneter med minnesregler för att organisera och hålla koll på alla språk jag vill bli bättre på just nu. Jag är inte världsbäst på att skulptera än… Medan jag tränade lite lätt på gymmet försökte jag kolla på Mea Culpa på Netflix trots att tisdagar är den dagen jag ska fila mer på tyska än spanska. Slutade med att jag inte orkade kolla efter att hon kört fem trista och rasistiska skämt om asiater på 10 minuter.

Onsdag

Började kolla om Bojack Horseman säsong fyra pga finns så många detaljer och diskreta skämt en missar första gången. Dessutom slutar säsongen väldigt fint, trots mörker under säsongens gång. Första gången det hänt, som att skaparna förstod att vi inte kan ha ännu en dyster säsong under det dystra 2017.

Torsdag

Bild lånad från sandrabeijer.se

Bokklubbsträff i Westlake Hills! Vart jättetaggad eftersom att bokvalet är en av mina favoritböcker någonsin, Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. Google sa att det skulle ta mig 45 minuter att cykla dit från stan. Google verkar tro att jag har bättre kondis än vad jag har. Pratade med Johanna på telefon samtidigt som jag cyklade och vi pratade om vad som utgör en bra eller dålig vänskap, vänner vi inte har längre och nya vänner vi fått. Efter 45 minuter på cykeln var det fortfarande 45 minuter kvar enligt Google maps (!). När jag kom till en kulle of doom där det stod “FALLING ROCK” kände jag att jag skulle svimma av och/eller börja gråta men Johanna höll mig sällskap i toppar och dalar samt uppförsbackar med potentiellt fallande stenar. Tyckte det var fint, lite som en fysisk manifestation av samtalsämnet och vår vänskap. När jag inte kunde andas längre tog jag en rideshare.

Först fixade jag fransarna hos en tjej som var megarasist och hatade mexikanare (trots att hon själv var från Mexiko) och sa hela tiden att det var jobbigt att sätta fransar på “ni asiater med era monolids”, vilket kändes trist pga a) jag har inte ens monolid, jag har en s.k. “platt” double eyelid och b) hade velat ha en dag i veckan utan casual rasism. Värst av allt var att hon utlovade 100 fransar per öga men det blev typ 20 fransar per öga efter två timmar av att ligga där och lyssna på hennes fördomar om asiater, mexikanare samt hur fantastiska vita människor är…

Efter solnedgången åkte jag till bokklubbsträffen där det bjöds på grönsakssoppa. Åt en halv kastrull full eftersom att jag var så hungrig efter min cykeltur genom eld och vatten, över land och hav. Alla hade olika åsikter och olika synvinklar på olika delar av boken, så det var både lärorikt och mysigt. Efter träffen fick jag skjuts hem av Ellen som alltid är härligt ärlig om livet här så det kändes skönt att prata med någon som förstår, och inte låtsas som att vi inte lever i en stad/stat/land med obehagligt mycket vapen.

Fredag

På fredagen var vi ett gäng som hade spelkväll. Åt veggie tacos  till middag på TNT där kyparen hämtade alla ingredienser till guacamolen på en bänk och lagade den bredvid mig (???). Kändes som en absurd Texasversion av teppanyaki. Sen åkte vi till ett garage med stor TV där vi spelade Overcooked, Mario Kart, Octodad och Rocket League. Alla spel var roligare i grupp, förmodligen det där med delad glädje och så… Hade aldrig kört Rocket League förut så jag var inte bäst där. Det var som fotboll men istället för fotbollsproffs är man en bil och istället för en fotboll är det en gigantisk stålboll och istället för ett mål med med vanligt nät är det ett futuristiskt osynligt galler som ser ut som något ur The Hunger Games. Kändes som att Grabbig McBroFace pitchade idén till spelet genom att ba “Ah men grabbar, vad gillar vi? Bilar? JA! Skräddarsy och meka med said bilar? JA! Fotboll? JA! Explosioner? JA! Futuristisk teknologi? JA!” Trots att alla andra gjorde mål eller spelade defense och jag mest försökte lista ut hur jag skulle komma ner från det magnetiska taket var det kul.

Lördag

Tränade på att memorera kort i en timme och listade ut vad jag redan gör bra och vad jag kan göra ännu bättre. Är ju bara två veckor kvar till VM i Jakarta nu och det fina med träningen nu är att jag fortfarande får minst ett personligt bästa i en gren varje dag.

Söndag

Tog en långpromenad i mer än en timme till Koriente, en av Austins godaste matställen som inte hade känts till om inte lägenhetsmäklaren Grey rekommenderat stället. När en inte vet vems råd/rekommendationer som är bra rekommenderar jag att följa råd och rekommendationer från folk som har koll och/eller liknande smak som en själv. När jag först flyttade till Austin åt jag på en massa ställen som var knas pga att jag lyssnade på kompisar med annan (sämre?) smak än mig. Tur då att jag ändå hade en eller två som kunde leda mig till rätt ställen, som bl.a. Koriente. Drack bubbelté och åt en Obake bowl B, som ett fint avslut på veckan.

Author

1 Comment

  1. YOU’RE AMAZING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.